Welkom
U zoekt een nanny
Bemiddelings werkwijze
Tarieven
Onze TopNannies
Waarom kiezen voor ons
Vacatures
Werken als nanny
Wat zeggen onze klanten
Veel gestelde vragen
TopNanny in de media
Contact

  
Werken
als Nanny
werkenleft.pngwerkenright.png

 

TopNanny is op zoek naar enthousiaste, gekwalificeerde nannies voor gezinnen in heel Nederland. Heeft u een diploma behaald van een kindgerichte opleiding en heeft u werkervaring in de kinderopvang met aantoonbare referenties? Bent u enthousiast, heeft u zin om als nanny bij een leuk gezin aan de slag te gaan en voldoet u aan onderstaande profielschets? Dan horen wij graag van u! Onderaan deze pagina vindt u het online sollicitatieformulier.

De nanny, in dienst van het gezin

Als TopNanny werk je volgens de regeling 'Dienstverlening aan huis', jouw werkplek is het huis van het gezin. Je bent verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van maximaal 4 kinderen. Je werkt niet in loondienst, maar wordt wel gezien als werknemer van het gezin. Je bent ook altijd verzekerd van een vast aantal werkuren per week. Het salaris dat wij bieden is afhankelijk van leeftijd, relevante opleiding en werkervaring. Wij bieden een concurrerend salaris, ondersteuning en begeleiding, pedagogische cursussen en de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere TopNannies tijdens thema-bijeenkomsten. Persoonlijk contact met onze nannies vinden wij erg belangrijk, zo zal er regelmatig telefonisch contact plaatsvinden en komen wij 2x per jaar op huisbezoek bij het gezin waar je werkzaam bent.

Verantwoordelijke functie

Werken als nanny is een uitdagende, verantwoordelijke baan.
U heeft de verantwoording over andermans kinderen en daar moet met veel zorg mee om worden gegaan. Ouders moeten blindelings op u kunnen vertrouwen. Als nanny bent u het veilige baken thuis, zodat de ouders met een gerust hart de deur uit kunnen gaan. Je brengt warmte, veiligheid en gezelligheid voor de kinderen, zorgt dat het dagelijkse leven op rolletjes loopt en geeft aandacht aan ieder kind. U geeft een knuffel of troostende arm wanneer nodig en brengt de kinderen dezelfde normen en waarden bij zoals de ouders die geven. U werkt netjes en past u aan aan de regels die binnen het gezin gelden. Wij weten uit ervaring dat je als nanny veel plezier, afwisseling en voldoening uit je werk haalt. Een superleuke baan dus!

Optimale verzorging

De dagen van een nanny zijn vaak goed gevuld. De verzorging van de kinderen, licht huishoudelijke taken, het brengen en halen van school, zwemles, sportclub of vriendjes. Dit alles vergt uithoudingsvermogen en organisatie talent. Een nanny moet daarom heel wat in haar mars hebben en dàt weten we bij TopNanny als geen ander. Doordat TopNanny is opgericht door een meer dan ervaren nanny, begrijpen wij als geen ander dat het vinden van een familie die u waardeert en op waarde schat uw nummer één prioriteit is. Wij doen onze uiterste best om voor u een geschikt gezin te vinden dat past bij uw karakter, vaardigheden en achtergrond.

Solliciteren?

Profielschets Nanny:

Vaardigheden
• betrouwbaar
• groot verantwoordelijkheidsgevoel
• lichamelijk en geestelijk gezond
• stressbestendig
• goed inlevingsvermogen
• zelfstandig kunnen werken
• flexibele instelling
• representatief voorkomen
• sociaal- en communicatief vaardig

Kennis
• kennis hebben van de verzorging van baby’s, peuters, kleuters en grotere kinderen en de ontwikkelingsfases van een kind;
• positief staan ten opzichte van de pedagogische doelstellingen zoals vermeld in het pedagogisch beleidsplan van TopNanny en deze in praktijk kunnen brengen;
• in het bezit zijn van een EHBO diploma voor kinderen of bereid zijn dat te behalen, kennis hebben van veiligheid, hygiëne en pedagogische aspecten;
• bereid zijn tot samenwerking met TopNanny en tot het volgen van aanvullende cursussen / trainingen / bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan de opvangtaak.

Opleiding en werkervaring nanny
Om te kunnen solliciteren voor een functie bij TopNanny dient u minimaal in het bezit te zijn van een diploma van de opleiding MBO-2 opleiding helpende welzijn. Een aantal andere diploma's waarmee u voldoet aan de deskundigheidseis:SPW,SPH,PABO,Onderwijsassistent, Kinderverzorging / Jeugdverzorging (KV/JV), Akte Kleuterleidster. Zie onderstaande link waarop alle opleidingen staan die voldoen om als nanny te mogen werken. Naast een afgeronde opleiding is het hebben van werkervaring in de kinderopvang een must.

Lijst opleidingen die voldoet om als nanny te mogen werken

Overig
• de leeftijd van de nanny is minimaal 20 jaar;
• bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B en een auto;
• bereidheid tot het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag;
• minimaal 1 jaar beschikbaar om voor een gezin werkzaam te zijn;
• goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
• een nanny moet tijdens het werk Nederlands spreken, een streektaal is ook toegestaan;
• goed telefonisch bereikbaar zijn;
• respecteren van privacy gevoelige gegevens en geen informatie doorspelen aan derden;
• openstaan voor en respecteren van andere gewoontes, culturen, levenswijzen en opvoedingsideeën;
• in staat zijn tot reflecteren op het eigen handelen;
• kinderen niet alleen laten of het toezicht aan andere overlaten;
• in bezit van een AVP verzekering / inzittenden verzekering bij autogebruik.

Neemt gerust contact met ons op voor meer informatie of wanneer u wilt reageren op een vacature. TopNanny is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.30 uur op telefoonnummer 0299-397364. Binnenkomende lijnen worden opgenomen door onze backoffice, wij ontvangen het terugbelverzoek en bellen vaak dezelfde dag, dan wel de volgende dag terug.  Of stuur ons een e-mail naar: info@topnanny.nl

U kunt ook onderstaand sollicitatieformulier invullen en versturen.


Sollicitatieformulier:


    Naam    
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon prive
Telefoon mobiel
E-mail adres
Geboortedatum
Burgerlijke staat
Nationaliteit
Opleidingen
Werkervaring
Huidige werkgever
In de functie van
Wat is uw huidig bruto uurloon
Hoeveel uur wilt u werken per week
Welke dagen wilt u werken
Per wanneer bent u beschikbaar
Bent u in het bezit van een rijbewijs
Bent u in het bezit van een auto
Bent u in het bezit van een EHBO-diploma
Hoe heeft u ons gevonden
Opmerkingen