Update Corona
Welkom
U zoekt een nanny
Bemiddelings werkwijze
Tarieven
Onze TopNannies
Waarom kiezen voor ons
Vacatures
Wat zeggen onze klanten
Veel gestelde vragen
TopNanny in de media
Contact

  
  TopNannies                            
buitelandleft.pngbuitelandright.png


TopNanny heeft in de afgelopen 14 jaar al vele nannies bij gezinnen geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij onze nannies zorgvuldig selecteren. Graag stellen wij u voor aan een aantal Nederlandse TopNannies en een Engels sprekende TopNanny die met veel plezier werkzaam zijn bij enkele van onze gezinnen.

Onderstaande foto, gemaakt tijdens een voortgangsgesprek, is van één van onze super enthousiaste nannies, Marije van 't Oever.

Marije.jpg

Yvet Dirven

Yvet Dirven.jpg

Mijn naam is Yvet Dirven en ik heb al bijna vier jaar een relatie met mijn leuke partner Tim. De afgelopen twee jaar ben ik werkzaam geweest bij een prachtgezin in Bussum, dat bestaat uit vader, moeder en een paar leuke meiden van zes, acht en tien jaar oud. Ik vind het nog steeds speciaal, dat ik vanaf het eerste moment dat ik met het gezin gematcht werd een goed gevoel had bij het vraaggezin, en het vraaggezin ook bij mij. Vanaf dat moment werd ik de Nanny van de meisjes en mocht ik voor hen zorgen, leuke activiteiten met hen ondernemen, en ervoor zorgen dat zij allemaal gezien werden als een unieke en mooie persoonlijkheid met allemaal hun eigen karakter en de daarbij horende behoeftes. Een mede-opvoedster werd ik, en ik vond en vind het nog steeds prachtig als ouders jou als Nanny mee laten opvoeden op een manier die aansluit bij hun normen, waarden en gewoontes zodat je samen kunt zorgen voor een doorgaande en onbezorgde lijn in hun opvoeding. Ik werk al jaren met heel veel plezier als Nanny en vind het enorm leuk dat geen enkele dag hetzelfde is! Elke dag is anders en ik vind het erg leuk om hierbij aan te sluiten en van elke dag een feest te maken! Om aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen, en om vanuit hier de dag invulling te geven op een manier die voor hen waardevol en interessant is.De kinderen voelen zich bij mij veilig en hebben plezier terwijl er op hen gepast wordt. Ze durven mij in vertrouwen te nemen als zij ergens mee zitten, en vinden het fijn als ik hen dan een luisterend oor bied en/of advies geef. Spontaniteit is er in mijn dagelijks werk als Nanny genoeg, en dit vind ik in één woord prachtig! De ene dag willen de kinderen dat je een knutselactiviteit met hen doet, de andere dag willen zij graag naar de kinderboerderij, en weer een andere dag staat verstoppertje spelen op een programma. Hier geef ik de kinderen dan ook alle ruimte toe en waar nodig zorg ik voor sturing/begeleiding. Op dit moment werk ik sinds kort bij een leuk gezin in Muiderberg, wat bestaat uit vader, moeder een zoon van negen, een meisje van zes en een vrolijke jonge hond. Ook hier wil ik graag een veilige haven zijn voor het gezin en ik zal er alles aan om dit continu te bewerkstelligen. Als de oppaskinderen later aan mij terugdenken hoop ik dat ze zich mij zullen herinneren als een geduldige, vrolijke en consequente oppas, die altijd tijd voor hen maakte en bij wie er altijd ruimte was voor een spel of een andere leuke activiteit. Dat zij denken ‘als Yvet er was, was het altijd gezellig.’

Monique Christ

Monique Christ.jpg

Mijn naam is Monique Christ en ik ben de trotse moeder van Denzel, die 20 jaar is. Ik heb nu 3 jaar een relatie met een hele lieve man. De afgelopen 2 jaar ben ik werkzaam als nanny binnen een gezin uit Baarn dat bestaat uit vader, moeder en 3 jongens van 7 en 5 en 3 jaar, en ook is het gezin uitgebreid met de komst van een pup....Ik vind het nog steeds heel bijzonder, dat ik voor deze 3 boys mag zorgen. We doen van alles samen, we gaan veel naar buiten, we knutselen, je kunt het zo gek niet bedenken. Soms denk ik; "twee jaar wat is dat snel gegaan". Sinds ik mijn sollicitatiebrief en CV opstuurde kreeg ik snel bericht vanuit TopNanny; we hebben een gezin voor je....en daar ben ik nu nog steeds..Het zorgen voor de jongens, de stabiele factor mogen zijn binnen het gezin vind ik geweldig, nanny zijn is mijn werk maar zo voelt het niet. Ik ben soms kind met de kinderen mee...Elke dag is een feest, elke dag is anders. Ik kijk goed naar de kinderen en kijk naar de behoeftes en interesses van de kinderen. De kinderen worden bij mij gezien en gehoord, en dat merk je, ze voelen zich veilig en als er iets is dan komen ze naar me toe, maar ook hebben we veel lol samen. Ik heb gewerkt bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang maar als je werkt als nanny dan heb je oog voor alle kinderen binnen je gezin. Ik voel me nog steeds bevoorrecht dat ik mag zorgen voor deze boys.....voor mij is nanny zijn het mooiste vak wat er bestaat....."Hoe ik hoop dat de kinderen mij later zullen herinneren? Als die enthousiaste Monique die veel tijd met ze heeft doorgebracht en ze veel liefde en geduld heeft gegeven."

Anita Schilders

Anita Schilders.jpg 

Mijn naam is Anita Schilders, getrouwd met Arjen en samen hebben we drie kinderen, waarvan er twee al het huis uit zijn. Sinds 7 jaar werk ik met veel plezier en liefde als nanny. Voordat ik bij TopNanny kwam werken, werkte ik in de kraamverzorging, maar de onregelmatigheid van dat beroep brak mij op. Ik kwam toevallig op de site van TopNanny terecht en zag daar een vacature als nanny voor een pasgeboren tweeling. TopNanny bracht mij na mijn sollicitatie in contact met het gezin; vader, moeder en twee baby’s (jongen en meisje). We hadden een klik en ik werd de nanny (mede-opvoeder) van de kinderen. Ik werk er nog steeds één middag in de week. Inmiddels werk ik ook bij een ander gezin, bestaande uit vader, moeder, een jongen van 4 jaar en een meisje van 2 jaar. Werken als nanny is het leukste werk wat er is! Elke dag is een feestje. Door de kinderen blijf je als volwassene ook genieten van de simpele dingen in het leven. Als nanny maak je vrij lange dagen, maar elke dag vliegt voorbij en komen we tijd te kort. Als nanny ben ik rustig en consequent, ik ben een stabiele factor voor het hele gezin. De kinderen spelenderwijs dingen leren, elke dag iets leuks ondernemen. Ik werk in Amsterdam waar altijd iets te beleven valt, daarom gaan we altijd ook even naar buiten. Bij slecht weer doen we leuke binnenactiviteiten zoals knutselen, hutten bouwen etc. Het lijkt mij heel leuk als de kinderen waar ik voor gezorgd heb mij nog herinneren als ze volwassen zijn, en dan zeggen ‘als Anita er was, was het altijd gezellig’.

Joyce van den Oever

Joyce van den Oever.jpg

Mijn naam is Joyce van den Oever. Ik ben al 7 jaar gelukkig met mijn man en inmiddels zijn wij 2,5 jaar trotse ouders van ons zoontje Jax. Ik ben sinds anderhalf jaar werkzaam als TopNanny bij een gezin in Voorschoten. Bestaande uit vader, moeder en 1 meisje en 3 jongens. Sinds de eerste ontmoeting was er al een goede klik en waren we goed op elkaar afgestemd. Ik voelde nauw aan waar het gezin behoefte aan had en wat ze van me verwachten. Vader werkt sinds een jaar in het buitenland en is om de 6 á 7 weken thuis voor verlof. Dit valt zwaar voor moeder en de kinderen. Ik voelde gelijk dat het mijn taak was om het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Dit deed ik dan ook iedere dag weer, zodra moeder thuis kwam na een dag werken hoefde zij enkel en alleen de kinderen naar bed te brengen en zelf een hapje te eten. Ik zorgde dat alles in het huis klaar was en ze nergens meer naar om hoefde te kijken. Zo werd de was doen echt een dagtaak en moest ik een strak schema aanhouden om ervoor te zorgen dat ik het allemaal kon weg werken zonder dat de aandacht voor de kinderen eronder zou lijden. Spelletjes, puzzels, knutselen en zelf dagjes weg bleven centraal staan en de band die ik met ieder kind heb opgebouwd is heel speciaal. Zo weet ik precies wanneer ze zich goed voelen of behoefte hebben aan meer 1 op 1 aandacht. Ik ben blij dat ik anderhalf jaar geleden de keuze heb gemaakt om als nanny aan de slag te gaan. De rust, vrijheid en de intieme sfeer waarin ik werk, daar geniet ik iedere dag weer van. Ik kan echt zeggen dat het gezin veel aan mij heeft en dat ze mij hebben opgenomen in hun gezin. Vanaf december ga ik werken als TopNanny bij een gezin in Leiderdorp, dit omdat moeder van mijn huidige gezin gaat stoppen met werken. Dit is natuurlijk jammer en ik ga het gezin ontzettend missen. Al ben ik ook super enthousiast over de overstap naar een ander gezin, nieuwe werkomgeving, routine en verwachtingen. Ik hoop dat de kinderen in Voorschoten nog vaak aan mij terug denken en zullen onthouden wat een lieve, warme, rustige en ook wel gekke nanny ik was. In het nieuwe gezin hoop ik dezelfde warmte, openheid en structuur te brengen voor zowel de ouders als de kinderen.

Ylona Sterk

Ylona Sterk.jpg 

Mijn naam is Ylona Sterk, 26 jaar. Vanwege een verhuizing naar mijn vriend, heb ik mijn baan in de kinderopvang in Amsterdam op moeten zeggen, en ben ik snel op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Ik heb 2 jaar geleden een wereldreis gemaakt van 9 maanden, en ben tijdens deze reis werkzaam geweest als nanny in Sydney. Dit beviel zo goed, dat ik hier in verder ben gaan zoeken, en zo met TopNanny in aanraking gekomen. Ik werk nu bijna 1 jaar bij een onwijs leuk gezin in Delfgauw, bestaande uit vader , moeder en 3 jongens van 5, bijna 3 en 1 jaar. Vanaf moment één voelde het goed in dit gezin, nu een jaar verder is dit alleen maar meer gegroeid. De jongens zijn, super lieve enthousiaste en soms een beetje drukke mannetjes. We trekken er daarom ook veel op uit, lekker naar buiten, naar de supermarkt, kinderboerderij, speeltuin enz. Het is leuk om de groei en de ontwikkeling van de jongens mee te maken, vooral van de jongste, die was nog maar een paar weken toen ik hier begon en nu wordt het al een groot mannetje! Ik heb een super leuk jaar gehad, en hoop de jongens nog een tijdje verder te zien groeien!

Diana de Graaf

Diana Gels.jpg 

Ik ben Diana de Graaf, 35 jaar, getrouwd met Richard en we hebben samen twee zoons van 8 en 3 jaar. Zo'n 14 jaar geleden ben ik via een vriendin bij een gezin begonnen via TopNanny waar ik vier jaar gewerkt heb. Na al die jaren doe ik dit werk nog steeds met veel plezier. Nu werk ik bij een heel leuk gezin in Amstelveen, met drie kindjes van 4 (bijna 5), 3 en 1 jaar oud. Ik ben alweer vier en een half jaar bij hen en ik vind het heel speciaal dat ik ze alle drie vanaf baby heb zien opgroeien. Samen hebben we al van alles ondernomen en mee gemaakt. Het blijft bijzonder hoe uniek elk kind en zijn of haar ontwikkeling is.

Silvia Zwikker

Silvia Zwikker.jpg 

Mijn naam is Silvia Zwikker, ik ben 20 jaar en ik woon samen met mijn vriend en onze twee muisjes. Sinds kort ben ik werkzaam bij TopNanny bij een ontzettend leuk gezin in Amersfoort. Het gezin bestaat uit vader, moeder, grote zus die soms langskomt, grote broer die er om de week is en een meisje van 1 en een jongen van 3 jaar. Ook hebben ze twee honden en een kat. De band die ik langzaam met het gezin en de kinderen krijg is heel bijzonder. Ik geniet van de dagen met de kinderen. We hebben alle drie een dierenpark abonnement en we zijn hier al meerdere malen heen geweest. Ook uitstapjes naar de speeltuin, landwinkel en het bos doen we vaak. Ik ben gek op knutselen en vind dit ook erg leuk om met de kinderen te doen. Verven, plakken, tekenen, vormpjes bakken, en knutselopdrachten zijn een feestje! Ik kijk er naar uit om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen. En ik ben trots dat ik dit van dichtbij mag meemaken!

Nicole de Beer-van Loon

Nicole van Loon.jpg 

Hoe lang ben je werkzaam als nanny?
Ik ben al bijna 6 jaar nanny. Ik ben begonnen bij een gezin met toen nog 3 en nu al 4 lieve kinderen die nu tussen de 2 en 8 jaar oud zijn, ik werk hier 2 dagen in de week. Het werk vond ik zo leuk dat ik 3 jaar geleden de baan die ik er toen nog bij had heb opgezegd om via TopNanny nog een gezin met iets oudere kinderen te gaan verzorgen voor 3 dagen per week. Nanny zijn is dus nu mijn fulltime baan en ik vind het heerlijk!

Waarom heb je voor deze baan gekozen? Het is een grappig verhaal hoe ik nanny ben geworden...Ik was op internet aan het zoeken in de rubriek vakanties, nou ja..dat was de bedoeling. Ik bleek in de rubriek vacatures te zijn beland en mijn oog viel op de aanvraag van het gezin waar ik als eerste ben gaan werken en nu ook nog steeds werkzaam ben...'gewoon doen' dacht ik! Dat was een geweldige beslissing.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind het heerlijk om met de kinderen te spelen, te leren en soms natuurlijk ook een beetje bij te sturen. Natuurlijk is de dagbesteding bij de "kleintjes" heel anders dan bij de oudere kinderen. Bij de kleintjes kom ik 's morgens om 7 uur binnen waarna ik ze overneem van hun moeder en ze help met aankleden, waarna we gezamenlijk ontbijten. Dan brengen we de 3 oudsten naar school en blijf ik gezellig achter met de jongste. We spelen saampjes, drinken samen "koffie", dat gaat hem natuurlijk alleen om het koekje dat erbij hoort :-) We fietsen samen, gaan met mooi weer naar de speeltuin en voor je het weet is het dan al weer tijd om de zussen op te halen. We gaan lekker met z'n allen lunchen en dan gaan de oudsten weer naar school en gaat de jongste even slapen. Om 15.00 uur pikken we de "zussen" weer op, soms met en soms zonder vriendjes, één en al gezelligheid!

Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt?
De kinderen willen dolgraag een hond, maar hun moeder is niet zo dol op honden. We wonen aan het IJsselmeer en we waren al snoepend van ons ijsje over het strandje aan het slenteren toen het 3-jarige dochtertje een hond zag zwemmen. Glunderend keek ze me aan en zei: "Ik vraag aan mama wel een zeehond, die zijn altijd gewassen".

Geef eens een korte dag omschrijving?
Bij het andere gezin met de oudere kinderen is mijn functie natuurlijk heel anders. Voor dat gezin doe ik fijn alle boodschappen, ik verzorg het avondeten voor het hele gezin. Ga met de kinderen kleding kopen als dit zo uitkomt, help ze met huiswerk en nog zo veel meer. Ik ben er de hele dag lekker druk mee.

Ilse Haverkamp

Ilse Haverkamp.JPG

Hoe lang ben je werkzaam als nanny?
Sinds september 2013 ben ik werkzaam als nanny bij een gezin uit Fijnaart. Hiervoor heb ik 7 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Begeleiding en stimulering van de ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Op deze manier kan ik goed aansluiten bij de ontwikkeling van het kind en kan ik als dat nodig is ook een klankbord voor de ouders zijn. Ik sta dichter bij het kind dan dat ik deed op een kinderopvang en daardoor zie je het kind ook beter.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De hechte band die je in een hele korte periode opbouwt met het kind en ook met de familie. Ik heb het gevoel echt deel uit te maken van de familie. Vanaf dat het kindje 4 maanden was ben ik werkzaam bij het gezin. Ik zie hem echt opgroeien en stap voor stap ontwikkelen.

Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt.
Af en toe dan halen we een boodschapje bij de supermarkt. Ik hoef echt niet te vragen waar het brood ligt of wie van de werknemers altijd bij het brood staat in de supermarkt, want dat kan de kleine dreumes, van bijna 2, al heel goed vertellen (aanwijzen). Ook leuk is het leren/gaan praten; eerst zijn het meer woorden in het wilde weg, maar nu weet hij zo goed wat hij wel en niet wil en kan nu ook heel erg goed ja en nee op de voor hem juiste momenten inzetten. Of het gefascineerd kunnen bekijken van een miertje dat voorbij loopt of de vogels in de tuin.

Geef eens een korte dag omschrijving.
Meestal is het kindje waarvoor ik zorg net wakker als ik kom (8.30 uur) dan is het eerst natuurlijk nog even heel erg kroelen met mama en dan een dikke kus, waarna we mama eerst bij het achterraam uitzwaaien en dan bij het voorraam. En dan gaan we ontbijten met pap en melk, heerlijk. Als de buik vol is bedenken we wat we willen gaan spelen, buiten in de zandbak of toch binnen met de auto’s, boekjes lezen of misschien wel wandelen of fietsen. Die laatste twee zijn toch wel heel erg favoriet, dus meestal wordt het ook een van die twee. Ik laat het kindje, voor zover het kan, zelf kiezen. Als we daarvan terug zijn kunnen we nog even een boekje lezen of zelf binnen spelen (of buiten) terwijl de lunch wordt gemaakt. De ene keer gaat de lunch gretiger naar binnen dan de andere keer, er wordt ook nog een dutje gedaan tegen 13.30/14.00 uur, dus soms hebben we nog wel even tijd om na het eten te spelen, maar af en toe schiet dat er dan dus ook wel bij in. Na het middagdutje is het lekker fruit eten, meestal tegen 15.30 uur en wat drinken en dan nog gezellig spelen en soms zijn we zelfs niet eens thuis als mama weer thuis komt, want dan spelen we nog in de speeltuin of zijn we aan het wandelen of op met de loopfiets weg.

Kim Frantzen

Kim Frantzen

 
* Hoe lang ben je werkzaam als Nanny? Ik ben werkzaam als nanny sinds augustus 2011. Daarvoor heb ik 8 jaar in de kinderopvang gewerkt.

* Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ieder kind verdient het om persoonlijke aandacht te krijgen, hen te begeleiden in hun ontwikkeling waar nodig is en er gewoon voor ze te zijn. Op het kinderdagverblijf liep ik er erg tegenaan dat de ruimte er niet is om dat volledig te kunnen bieden. In het werk als Nanny kan ik dit met veel aandacht en gezelligheid geven en geeft mij dat veel voldoening.

* Wat vind je het leukste aan je werk? Je bouwt echt een band op met de kinderen en dan is het zo mooi om te zien dat de kinderen zich echt veilig en vertrouwd bij je voelen en echt zichzelf kunnen zijn. De vrijheid die je hebt in het doen van allerlei activiteiten is erg fijn en waar ik vooral van geniet is de groei en ontwikkeling van de kinderen, waar ik dan mijn steentje aan kan bijdragen.

* Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt? Gezellig met z'n vieren aan de wandel, de tweeling van 8 maanden giechelend in de buggy om hun grote zus van 2 jaar die lopend en dansend tegelijk '' met z'n allen, met z'n allen..'' luid zingt door de straat. We kletsen, lachen, zingen en dansen wat af, er zijn zoveel leuke momentjes met de kids.

* Geef eens een korte dag omschrijving. Ik begin s' ochtends om 7.30uur. De ouders zijn op dat moment bezig de kinderen uit bed te halen. Ik vang de kinderen op en we gaan vervolgens aan tafel voor het ontbijt en ik geef de tweeling de fles. Wanneer de tweeling in de ochtend een kort slaapje gaat doen, ga ik met de oudste gezellig samen spelen, een boekje lezen of een andere activiteit doen. Als ik de tweeling uit bed heb gehaald krijgen zij een fruithapje en de oudste een bakje fruit en daarna gaan we gezellig met z'n allen spelen op de grond, we maken een puzzel, bouwen een toren etc. De tweeling is in hun eigen tempo alles aan het ontdekken, ze proberen te kruipen en uiteraard wordt er veel geknuffeld. Na de flessen en de lunch gaan ze alle drie slapen en bereid ik in die tijd het avondeten voor en waar nodig is strijk ik en vouw ik de was. Na het middagslaapje drinken en eten we wat aan tafel en krijgt de tweeling hun fles, we doen daarna een leuke activiteit zoals knutselen of we gaan lekker buiten aan de wandel, naar de kinderboerderij/speeltuin of spelen in de tuin. Voordat ik om 18.00 uur naar huis ga zorg ik dat de tweeling heeft gegeten en hun flessen hebben gehad en dat de oudste aan tafel zit met haar eten en dat de ouders zelf ook kunnen aanschuiven.

Fleur Bras

Fleur Bras_1.jpg 

Hoe lang ben je werkzaam als nanny?
Ik ben werkzaam als nanny sinds 1 juli 2014. Daarvoor heb ik 4 jaar in de kinderopvang gewerkt.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Met kinderen werken is waar mijn hart bij ligt. Zodoende ben ik begonnen in de kinderopvang, waar ik met plezier heb gewerkt. Door bezuinigingen en een klein contract ben ik naar iets anders gaan zoeken en kwam bij TopNanny terecht. Al vrij snel was er een match met een gezin en heb ik ontslag genomen bij de opvang. Mijn ervaring met de kinderopvang is dat er weinig tot geen persoonlijke aandacht kan worden gegeven aan de kinderen. Hoe leuk ik het werk ook vond, miste ik dit om aan de kindjes te kunnen geven.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Elke dag verrassen de kindjes me weer met wat nieuws. Of de tweeling heeft weer wat nieuws geleerd of de jongste heeft weer iets grappigs of nieuws ontdekt. Wat ik heel erg leuk vind is de band die je hebt met de kindjes, je staat zo dicht bij het gezin en dat maakt het ook wel heel bijzonder. De vrijheid die ik heb is ook heel erg fijn, in pricipe kan ik gaan en staan waar ik wil met de kindjes, activiteiten binnen- en buitenshuis en dat maakt het werk erg leuk.

Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt?
Wat ik heerlijk vindt is de gesprekjes met de kindjes. Ze zijn erg nieuwsgierig, vooral het bijna 4 jarige meisje in het gezin waar ik werk, wil altijd alles graag weten over mijn vriend en de papa en mama van mijn vriend (schoonouders). Dan beantwoord je de vraag hoe heet je schoonpapa ook alweer, en dan komt de volgende vraag alweer: is jouw schoonpapa eigenlijk wel schoon dan? De jongste is op de ontdekkings-tour, die vindt het ontzettend leuk om te verven met een kwast. De volgende morgen kom ik net binnen waar hij me staat op te wachten met ontzettend groene verf handen en de verfkwast. Hij had onthouden waar ik de verf had neer gelegd en was zo enthousiast dat hij het de volgende dag maar zelf ging doen :-)

Geef eens een korte dag omschrijving?  
Mijn dag begint rond 8.30 uur. Vaak zijn de kinderen dan al druk aan het spelen of ik ga even voorlezen, speel mee met de klei, trein of ga een puzzeltje maken met de jongste. Tussen 9.30 en 10.00 eet ik fruit met de 3 kinderen. Vaak pak ik dan de weerkaart en weekkaart erbij zodat ze kunnen zeggen wat voor dag het is en het knijpertje bij het goede weerplaatje kunnen doen. Daarna gaan we vaak even boodschappen doen en gaan we naar de eendjes, kinderboerderij of de speeltuin. Ik werk meestal met een thema dus worden er ook knutselwerkjes gemaakt of aan de hand van een thema een activiteit gedaan. Om 12.00 uur is het tijd voor de boterham en gaan ze alle drie naar bed. Na het slaapje is het vaak even wat drinken en we gaan dan nog even naar de bibliotheek, speeltuin/tuin of we gaan lekker binnen spelen. Rond 17.00 uur begin ik met koken en dan mogen de kindjes altijd even tv kijken tot papa en mama thuis komen en gaan eten.

Brigitte Kaaijk

Brigitte Kaaijk.jpg

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Iets langer dan een jaar.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Het leek me leuk om ‘echt’ de tijd en aandacht voor kinderen te hebben. De tijd en rust die je als ouder of leerkracht niet altijd kunt bieden, kan je als Nanny vaak wel geven.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Dat je soms even kind tussen de kinderen kunt zijn. De grappige, leuke opmerkingen die ze maken. De onvoorwaardelijke liefde die je krijgt. De ontwikkeling die ze doormaken vind ik machtig om te zien, dat is echt een cadeautje voor mij.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. De jongste uit ‘mijn’ gezin is een watervlug boefje. En een van de eerste dagen dat ik daar kwam werken, liet ik haar even alleen om wat uit de keuken te pakken. We waren bezig met de paasdagen en met haar oudere zus was ik aan het verven. Toen ik terug kwam was haar gezicht helemaal bruin geverfd en riep ze: ”Paashaas!”  Ik kon mijn lachen niet houden en toen haar grote zus ook begon te giechelen, waren we niet meer te houden. Naast mijn werk als Nanny, val ik ook in het basisonderwijs in. De oudste is erg geïnteresseerd naar alle namen van de kinderen in de groep. “Maar Brigitte hoe heten die kinderen dan waar je altijd gaat overvallen?” Toen de jongste een poepje op het potje had gedaan, heb ik haar helemaal de hemel ingeprezen. Na een uitgebreid en moeilijk afscheid, moesten we hem toch echt doortrekken, want er moesten boodschappen gedaan worden. In de supermarkt hoor ik haar tegen een vreemde kletsen:” M op potje weest, grote, dikke drol, daaag, weg!”

*Geef eens een korte dag omschrijving. Als ik om 7.30 aankom help ik met de meisjes aankleden als ze nog niet aan de ontbijttafel zitten. We maken de schoolspullen in orde en na het ontbijt zwaaien we papa en mama uit en gaan we in de bakfiets naar school. De jongste gaat dan met mij wat boodschappen doen en/of we gaan naar een speeltuin of de kinderboerderij. Voor de lunch gaat zij slapen en doe ik wat huishoudelijk werk en bereid het avondeten voor. Als ze wakker wordt halen we haar zusje uit school en bepalen samen wat we gaan doen. Ik probeer veel buiten activiteiten te verzinnen, maar binnen knutselen kan ook erg leuk zijn. En soms hebben we vriendinnen bezoek of gaan we ergens op bezoek. Ik schrijf zoveel mogelijk over onze belevenissen in een schriftje voor de ouders tussendoor. Tegen de tijd dat de ouders bijna thuis komen, mogen de meisjes eventueel wat tv kijken en kan ik het eten klaar maken. Om 18.30 nemen we dan afscheid ( Dag Siet!)

Denise Hammann

Denise Hammann.jpg

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Sinds april 2012

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Hiervoor heb ik bij een KDV gewerkt, maar wegens de bezuinigingen werd mijn contract niet verlengd. Hierdoor moest ik op zoek gaan naar een nieuwe baan en al snel kwam ik op de site van TopNanny terecht. Opnieuw werken bij een KDV was voor mij geen optie. Niet omdat ik het niet leuk vond, integendeel zelfs, maar ik miste de diepgang in het werk. Je staat toch op een overvolle groep, naar mijn mening, waardoor er altijd kinderen tekort schieten, qua aandacht e.d. TopNanny biedt deze mogelijkheid wel. Ik kan mijn aandacht volledig aan 'mijn' 3 kinderen schenken, mijn steentje bij dragen aan hun ontwikkeling.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Ik geniet er van om 'mijn' kinderen gelukkig te zien. Ik geniet van de spontaniteit, humor en eerlijkheid van de kinderen. Al zijn kinderen nog zo jong, de liefde die je van hen ontvangt en ervaart is zo groot en intens. Kinderen leren veel van jou, maar tevens leer jij ook zoveel van hun. Kinderen denken niet na over morgen of over de toekomst, zij laten je beseffen dat je in het hier en nu moet leven. Dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Ik kan mij geen leukere baan als deze bedenken, al voelt het niet als werk. Ik beschouw de kinderen en hun ouders als familie, als 'mijn tweede gezin'. 

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt.

Tobias (5 jaar) zegt tegen zijn vriendinnetje: 'Ik heb zo'n leuke oppas, daar ben jij vast jaloers op, he?!'

Na de GGD inspectie vroeg Felix (4 jaar) wederom aan mij wat die meneer nou kwam doen. Denise: 'Die meneer kwam kijken of ik wel goed voor jullie zorg.'  Felix: 'Die meneer hoeft niet meer langs te komen, hoor! Want jij zorgt echt wel goed voor ons. Je bent de beste oppas die er is.'

Olivia is de jongste, 17 maanden, maar zo wereldwijs. Lopend achter haar eigen kinderwagen, in de Albert Heijn haar eigen winkelwagen met boodschappen opeisen. 's Morgens direct naar de kapstok lopen en haar jas pakken om vervolgens in de bakfiets te klimmen.

*Geef eens een korte dag omschrijving. Om 08.15 uur begin ik met 'werken'. De jongens gaan vervolgens naar school en blijf ik met Olivia achter. Of we blijven thuis of we gaan de deur uit; wandelen, fietsen, boodschappen doen e.d. Om 12 uur halen wij de jongens van school om thuis te lunchen. Na de lunch gaan de jongens weer naar school. In de tussentijd gaat Olivia naar bed en doe ik het huishouden. Om 15.15 uur halen Olivia en ik de jongens weer op van school en overleggen wij wat we gaan doen. Of we ondernemen wat; naar de dierentuin, kinderboerderij, Madurodam, zwemmen, indoor speelhal, naar de speeltuin e.d. of we blijven thuis. Met mooi weer spelen we heerlijk in de tuin en zetten we het zwembadje op of zetten we de sproeier aan. Met slecht weer blijven we binnen en bouwen we hutten, dansen we, spelen we met de auto's en ga zo maar door. Tussen 17.00 uur en 17.30 uur eten we gezamenlijk. Na het eten ploffen de kinderen op de bank of gaan ze weer verder met hun spel. Ik zorg ondertussen dat het huis aan kant is en om 18.15 uur ga ik naar huis, zodra mama of papa thuis is.

Suzanne Barbillion

Nanny TopNanny 12.JPG

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Sinds april 2010.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik ben voor mezelf begonnen als yoga docent. Ik had een veeleisende baan in marketing en publiciteit. Dit viel niet meer te combineren. Ik zocht naar een lichtere functie die ook zinvol is, dus voldoening geeft zodat het meer kon rijmen met mijn levenswijze als yogi. Dat vond ik in deze baan. Parttime, licht en zinvol :)

*Wat vind je het leukste aan je werk? Dat ik de kinderen op zie groeien. Ik verbaas me steeds weer hoe snel de ontwikkeling gaat. Vorig jaar kon de jongste nog niet lopen en praten. Nu rent ze en telt ze tot 12 ! Fantastisch! En daarnaast de hechte band die inmiddels is ontstaan waardoor het niet zomaar werk is, daar ben ik blij mee. Er zit bezieling in.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Ik ben zelf opgeroeid op het platte land met veel dieren in en om het huis. Ik merk duidelijk het verschil met de meisjes, zij zijn echte stadskinderen. Ik probeer een stukje van mijn leefwereld mee te geven. Zo sta ik regelmatig tussen de geiten en schapen met de jongste. Zij reageerde in het begin vaak hysterisch, maar hoe vaker we dit doen, hoe interessanter ze het gaat vinden. Ik aai en knuffel met de beestjes zodat zij ziet dat het ok is. Erg leuke ontwikkeling. Ook angst voor spinnen is leuk om te tackelen. Ik geef steeds aan dat zij banger zijn voor ons, want wij zijn veel groter. Vervolgens pak ik ze op en zet ze buiten. We hebben ook een tijdje een huisdier gehad, Kees de spin. Het werkt en dat is leuk om te zien. Er ontstaat fascinatie voor beestjes. Net als met voedsel. Tomaten soep komt niet uit een pak, maar van tomaten en deze groeien aan een plant dus een tomaten plant in de tuin en zelf soep met ze maken is erg leuk, gezond en leerzaam (en vooral lekker waardoor ze nu geen tomatensoep uit pak meer lusten).

*Geef eens een korte dag omschrijving. Mijn dag begint heel vroeg, 7 uur. Meiden wekken, aankleden, tanden poetsen, ontbijten, oudste naar school brengen. Met de jongste boodschappen doen en dan iets leuks samen (buitenspelen bijv.) Tussen de middag haal ik de oudste van school, gezellig samen eten aan gedekte tafel. Kleintje naar bed. Dan draai ik meestal een paar wassen en ruim ik de boel wat op. Na school richting speeltuin, park of een uitstapje. De oudste speelt tegenwoordig regelmatig na school bij een vriendinnetje of vriendinnetjes bij ons. Koken, samen eten en in bad. Daarna breng ik de kleinste naar bed, nog even een verhaaltje en dan lekker slapen. Nog even teuten met de oudste op de bank en dan is de dag om en komen de ouders thuis. Een volle dag met planning zodat de meiden regelmaat hebben en veel ruimte voor plezier en leuke dingen :)

Sharon de Boer

Nanny TopNanny 9.jpg

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Ik ben nu ruim drie jaar werkzaam als nanny en daarvoor vijf jaar als kraamverzorgster.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik het super leuk vindt mijn steentje bij te mogen dragen in de verzorging en de ontwikkeling van kinderen.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Het leukste aan mijn werk vindt ik die heerlijke blije kinderen om mij heen, waar ik zelf blij van wordt en energie van krijg.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Je maakt elke dag leuke momenten en uitspraken van de kinderen mee. Lotte die achterop bij mij zit op de fiets; 'ik hou je stevig vast anders ben ik bang dat jij er afvalt Sharon :)'. 'Als ik later ga trouwen en kinderen krijg wil ik mijn broertje Derk als kind en noem ik hem Harrie:)'. Of met de kinderen bellen blazen, de kinderen de bellen stuk laten maken en het kleinste mannetje zit hier vanuit zijn wagen kostelijk om te lachen. Dit zijn gewoon heerlijke momenten!

*Geef eens een korte dag omschrijving. 's Ochtends breng ik de oudste twee kinderen naar school samen met de jongste twee. Daarna ga ik met de jongste twee naar de speeltuin , kinderboerderij of we halen wat boodschappen. Rond 10.00 uur maak ik vers fruit voor de kinderen en Lotte van 2,5 helpt mij hierbij. Ik help de kinderen op weg om zelf met iets te spelen. Dan heb ik zelf de tijd om de vaatwasser uit te ruimen en andere klusjes te doen. Om 11.45 uur gaan we lunchen en gaat de kleinste naar bed. Ik lees met Lotte een boek, we maken een puzzel en daarna help ik haar op weg om zelf iets te doen. Ondertussen kan ik het avond eten voorbereiden. Om 15.00 uur halen we de jongens van school, ze mogen een vriendje mee nemen of ergens spelen. We eten een tussendoortje aan tafel, drinken wat en kletsen de schooldag door. Buiten spelen of binnen spelen met zijn allen en om 17.30 uur gaan we aan tafel.

Jade Roeling

Nanny TopNanny 8.jpg

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Vanaf april 2010.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik heb voor deze baan gekozen, omdat ik voor mijn opleiding (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) een geschikte werkplek zocht en deze baan mij het meeste aansprak. Het sprak mij aan, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen individuele aandacht krijgen en de mogelijkheid hebben om naar huis te kunnen en dat er dan iemand voor ze is. Al is het maar om de dag te bespreken of met het eigen speelgoed te spelen.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Het samenzijn met de kinderen en buiten spelen, zo zie je ze op alle vlakken ontwikkelen.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Iedere dag brengt leuke dingen met zich mee, maar hetgeen dat mij bij blijft is dat de oudste zelfstandig leert fietsen, de middelste gek is op taarten bakken en de jongste zijn natte knuffel probeert droog te schudden en hierdoor niet meer bijkomt van het lachen. Dit zijn de simpele, maar toch bijzondere dingen die mijn werk zo leuk maken!

*Geef eens een korte dag omschrijving. Ik begin om 11.30 uur met de oudste van school te halen en ga samen met haar eten. Wanneer het weer tijd is voor school breng ik haar hier naartoe en ga direct door om de jongste twee op te halen van de peuterspeelzaal. Bij thuiskomst gaat de jongste van de twee naar bed en ik heb dan met de middelste even tijd om samen iets te doen, zoals een spelletje spelen of taart bakken. Om 15.00 uur ga ik de oudste met de andere twee ophalen van school en zijn we vanaf die tijd met zijn allen. We doen dan allerlei leuke dingen, zoals buiten spelen, fietsen en bordspellen. Tenslotte komen de ouders thuis en help ik met voorbeiding van het eten of soms heb ik het al klaar gemaakt. Dan zeg ik de kinderen gedag en vertrek ik weer richting huis.

Monique Kramer

nanny TopNanny 12

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Ik ben werkzaam als nanny sinds september 2010.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik het heerlijk vindt om met kinderen te werken en ik in mijn vorige baan als kinderfysiotherapeute vond dat ik in verhouding veel te veel tijd kwijt was aan alle administratieve bezigheden die dit vak vereisen. Als nanny kan ik mijn aandacht volledig aan de kinderen wijden zonder noemenswaardige administratieve verplichtingen en daar geniet ik enorm van. Inmiddels ben ik na een jaar  weer  voor  1 dag in de week aan de slag gegaan als kinderfysiotherapeute, omdat ik het vak en de collega`s toch weer ging missen, maar ik heb nu een voor mij ideale combinatie gevonden met de twee dagen erbij die ik als nanny werk.

*Wat vind je het leukste aan je werk? De spontaniteit en de puurheid van de kinderen. Ik geniet ervan om samen in de speeltuin te spelen en mezelf samen met Tijl van bijna 3 jaar, weer even kind te voelen. Kinderen voelen nog geen haast en leven helemaal in het hier en nu. Ik leer ervan om in het moment te leven en te genieten van alle kleine, maar ò zo belangrijke dingen van het leven. Ik leer van de kinderen en zij leren van mij, de verwondering die een kind kan voelen raakt mij elke keer weer diep van binnen en de liefde die dat bij mij losmaakt is weer voeding voor hen. Ik vindt het een voorrecht om met kinderen te mogen werken.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Tijl is een keertje zijwaarts uit zijn fietsstoeltje een tennisbal achterna gedoken en bleef met zijn voet in het stoeltje haken zodat hij ondersteboven aan de fiets hing. Hij heeft er een scheurtje onder zijn kniegewricht aan overgehouden en moest een aantal weken met zijn beentje in het gips. Ik heb mezelf in eerste instantie  heel schuldig  gevoeld omdat ik dit niet heb kunnen voorkomen. Gelukkig ben ik heel goed opgevangen door de ouders Marc en Marielle die aangegeven hebben dat ik  nadat het gebeurd was adequaat heb gehandeld, en dat dit ook hen had kunnen overkomen. Dit heeft mij erg gesterkt om door te gaan en de grote verantwoording te kunnen blijven dragen die op je schouders rust wanneer je de zorg hebt voor andermans kinderen.

*Geef eens een korte dag omschrijving. s`Ochtends wanneer ik even voor 8.00 uur binnenkom wordt ik meestal al verwelkomt door Tijl die boven aan de trap heel hard :”Momieieieiek” aan het schreeuwen is. Ik zorg ervoor dat Lauren en Sil hun brood en melk eten en drinken en op tijd klaar zijn om door een van de ouders naar school gebracht te worden. Daarna heb ik alle tijd voor Tijl. We eten gezellig samen, kijken even een filmpje, we maken een puzzel, spelen met water in de keuken, voetballen in de gang of spelen met lego, al naar gelang waar Tijl die ochtend zin in heeft. Daarna gaan we naar buiten. Meestal neem ik de fiets en fietst Tijl met zijn loopfiets naast mij. We kiezen altijd uit een van de speeltuinen in de buurt of de kinderboerderij met het voeren van de eendjes. Er is altijd wel wat te beleven onderweg en we staan uitvoerig bij alle dingen stil die we zien en tegenkomen. Nadat we gespeeld hebben gaan we meestal nog even wat boodschapjes doen, waarna we rond 12.00 uur weer thuis zijn om een boterhammetje te eten en even te slapen. Wanneer Tijl slaapt doe ik het strijkwerk en rond 14.45 uur s`middags is het tijd om Sil en Lauren van school te halen. Vaak komen er vriendjes en/of vriendinnetjes mee uit school en is het thuis een gezellige drukte van belang. Dit zijn de drukke uurtjes van de dag. Voor Tijl is het heel prettig dat hij s`ochtends alle aandacht en rust heeft om te spelen, en s`middags de interaktie heeft met zijn broer, zus,vriendjes en vriendinnetjes. Nadat ik het eten voor de avond klaargemaakt heb kunnen de ouders gelijk aanschuiven om gezellig met de kinderen te eten en de dag door te nemen. Voor mij zit de enerverende werkdag er dan om 18.00 uur op en heb ik in de trein met een heerlijk boek weer even tijd voor mezelf.

Raisa Toutijn

Nanny TopNanny 2.PNG

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Ik ben werkzaam als nanny sinds 01-07-2011.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik heb voor dit werk gekozen omdat er op internet een vacature stond bij TopNanny die mij direct aansprak. Ook heb ik mij gelijk verdiept in het 'nanny' zijn en het grote verschil is natuurlijk dat je bij mensen thuis werkt. In de omgeving waar het kind zich veilig voelt. Dit sprak mij enorm aan.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik alles kan en mag doen met de kinderen, (ouders zijn makkelijk, mag daarom veel :-) ) in de zin van, is het mooi weer dan gaan we lekker naar de dierentuin of een grote speeltuin. Is het minder lekker weer, dan gaan we knutselen of koekjes bakken. Het komt erop neer dat ik buiten de verplichte dag indeling; slapen, eten, en verschonen zelf de dag kan invullen. (grotere uitjes overleg ik altijd vooraf, of de ouders het ook goed vinden en goed betrokken blijven).

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Een van de eerste dagen dat ik aan het werk was ging ik Abel naar bed brengen en ik zei; slaap lekker Abeltje.. hij zei heel lief terug; slaap lekker Raisa-tje.
Of de spontane knuffels die Jolie komt brengen nu ze kan lopen. Dit zijn de kleine dingetjes die het werk enorm leuk maken !!

*Geef eens een korte dag omschrijving. 8.00 uur beginnen, rustige start. Ontbijten met Abel. De ene dag gaat hij naar school en de andere dag gaan Abel en Jolie naar muziekles, dan ga ik met de kinderen samen, echt enorm leuk. Daarna naar een speeltuin (soms ook kleine boodschappen doen) of binnen treinbanen bouwen (Jolie gaat dan slapen), dan lekker wat eten, nog even lekker gek doen op muziek en in de middag slapen ze allebei. Dan verzorg ik huishoudelijke taken; de was ophangen, vaatwasser leeghalen, stofzuigen en opruimen. Dan worden de kinderen wakker rond 15.15 uur, even rustig wakker worden en dan (als de tijd het toe laat) nog even naar buiten een stukje fietsen of binnen spelen. Om 16.30 uur ben ik klaar met werken.

Linda Bode

TopNanny Nanny 5.jpeg

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Sinds mei 2011.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik was eerst werkzaam op een kinderdagverblijf waar ze mij geen vaste uren konden bieden, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere baan in de kinderopvang en kwam als nanny in een gezin terecht.

*Wat vind je het leukste aan je werk? De vrijheid in het doen van activiteiten met de kinderen, hier is veel meer ruimte voor dan op een kinderdagverblijf. En het huiselijke sfeertje wat je de kinderen bied.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. “Je mag hier wel een keertje komen logeren, bij papa en mama in bed".

*Geef eens een korte dag omschrijving. ’s Morgens is de oudste naar school, dus ga ik iets doen met de jongste, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, dierentuin, treinen kijken, boodschappen doen of naar het park. Als de jongste naar bed is komt de oudste thuis van school en daar ga ik dan even wat mee eten en drinken en kletsen. Dan bedenken we samen een activiteit en wanneer de jongste wakker is voeren we die activiteit uit.

Lisa Ettema

TopNanny Nanny 3.png

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Ik werk bij mijn huidige gezin als nanny sinds augustus 2010. Hiervoor heb ik geen nannywerk gedaan, wel een jaar kinderdagverblijf.

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Omdat ik het heel leuk vind om direct voor de ouders zelf te werken in plaats van een stichting of een bedrijf. Je bent veel persoonlijker bezig en bent veel meer bezig met de kinderen zelf i.p.v. een dagritme dat je volgt. Daarbij pas ik al jaren op, op buurmeisjes, nichtjes en neefjes. Dus was ik het al redelijk gewend bij mensen thuis op te passen.

*Wat vind je het leukste aan je werk? Dat je zo close met het gezin bent, je hoort eigenlijk bij het gezin. Je voedt samen de kinderen op en hebt samen de leuke en  moeilijke momenten met de kids. Het is heel persoonlijk, het is niet alleen maar werk. Als ik een week op vakantie ga mis ik de kids.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets dat je met de kinderen hebt meegemaakt. Ik vind het zo heerlijk hoe kinderen kunnen denken en dat gewoon uitspreken. Julia zei eens tegen mij toen ik naar huis ging: ‘’Waarom kom je niet gewoon hier wonen? Dan hoef je niks te bouwen en dan heb ik twee mama’s’’. Zo onschuldig en zo lief.

*Geef eens een korte dag omschrijving. 7.30-8.45; Klaar maken voor school: ontbijten, tanden poetsen, haren doen, kleding aan etc. Kwart voor negen: Oudste moet op school zijn en de jongste soms ook op balletles. 9.00- 11.30 ongeveer; zorgen dat de jongste lekker kan spelen, thuis of buiten. Dus naar een speeltuintje, in de tuin of binnen spelen of knutselen. 11.45-12.15; Oudste van school halen en dan lekker lunchen. Op maandag moet de oudste weer naar school, op woensdag en vrijdag alleen de ochtend. Dan ’s middags ook weer binnen of buiten spelen, knutselen, met vriendinnetjes spelen etc. 17.00; Als de kids er voor hebben gezorgd dat de woon- en speelkamer weer netjes zijn na het spelen mogen ze samen een filmpje kijken en bereid ik het eten voor of kook meestal voor het gezin. Als dat niet hoeft, zorg ik dat het huis echt netjes is voor als de ouders thuis komen. Tussendoor zorg ik voor de vaatwasser, stofzuig ik de keuken na de lunch, vouw ik een wasje of draai een was en doe ik boodschappen.

Stella Hazenoot

Stella Hazenoot 3.jpg 

*Hoe lang ben je werkzaam als nanny? Vanaf augustus 2008

*Waarom heb je voor deze baan gekozen? Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik graag met kinderen wilde werken. In het verleden heb ik op een crèche gewerkt, maar ik wilde nu iets nieuws en iets anders dan werken in de reguliere opvang en heb er daarom voor gekozen om via TopNanny te gaan werken.

*Wat vindt je het leukste aan je werk? Het leukste aan mijn werk vind ik de vrijheid die je hebt, je kunt de dag redelijk invullen zoals je zelf wilt. Het geeft mij een goed gevoel het gezin draaiende te houden en te zorgen dat het elke dag een klein feestje is voor de kinderen.

*Vertel eens een leuke anekdote of iets wat je met de kinderen hebt meegemaakt. Iedere dag gebeuren er leuke en overwachte dingen met de kinderen, waardoor we erg veel lol en plezier met elkaar hebben. Het is fijn om te zien en te merken dat ze iedere week blij zijn met mijn komst en het soms vreselijk vinden als ik weer naar huis ga. Dit geeft mij veel voldoening van mijn werk.

*Geef eens een korte dagomschrijving. Ik begin om 7.30 uur, kinderen douchen, aankleden, broodtrommels worden klaargemaakt om mee te nemen naar school. Als de oudste van de drie kinderen naar school is gebracht doe ik wat boodschappen samen met de kinderen die nog thuis zijn. Ik maak 's ochtends het avondeten en heb daarna alle tijd om met de kinderen iets leuks te doen. Om 14.45 uur haal ik de kinderen uit school en dan gaan we er lekker op uit, bijvoorbeeld naar het strand, de duinen of bouwen we hutten in het bos. Om 17.30 uur eten we met het hele gezin en om 18.30 uur vertrek ik richting huis en zit mijn 11 uur nanny zijn erop.

Linda van Houweninge

TopNanny, nanny 4.JPG

*How long have you been working as a nanny? Since 2003

*Why did you choose to become a nanny? I have worked with children since i was 10 years old and have always enjoyed it. These days i am a qualified teacher and have found working as a nanny just that little bit more rewarding. You have a personal connection with the children and their families....more so than in the class room.

*What do you enjoy looking after children? Seeing the children grow and develop into their own being.

*Can you give us an example of something that you experienced with the children, challenges, achieved goals? It was difficult to get a 3 year old boy toilet trained, he would scream to keep his diaper on (with his parents). After throwing out all the diapers he was forced to go to the toilet and by the end of the day he no longer required a diaper. It was so rewarding seeing him grow and he was so proud of his achievements! He is now training very hard to sleep through the night without his diaper. Another favorite was when the twins learned to count to 20 correctly and to sing their alphabet alone. Hearing them sing their songs when playing is a real buzz!

*Can you give us a short workday schedule? 8.00: finish breakfast and tidy up, 8.30-10AM: educational games such as letter matching, letter tracing, name copying, counting songs, memory or outside play (depending on the weather), 10AM: fruit time, 10.30: arts and craft, drawing, card making, coloring etc., 12-1: lunch, 1-2.30: sleep (while children sleep, make beds, wash and fold clothes, iron, organise dinner), 2.30-3: wake up and get ready to pick up older brother, 3.30-5.30: outdoor play or free play (children can choose what activities they like to do, when good weather, we go to the park and play with chalk, bubbles, balloons, footballs. Indoor play is with toys or puzzels of their choice). 5.30-6.30: dinner time, 6.30-7: bath, 7-7.30: story time, 7.30 bed time.