Update Corona
Welkom
U zoekt een nanny
Bemiddelings werkwijze
Tarieven
Onze TopNannies
Waarom kiezen voor ons
Vacatures
Wat zeggen onze klanten
Veel gestelde vragen
TopNanny in de media
Contact

  
Veel gestelde
vragen
vraagright.pngcontactright.png


- Wat houdt de regeling ‘Dienstverlening aan huis’ precies in? Als een nanny voor u aan huis werkzaam is, is de regeling Dienstverlening aan huis voor u van toepassing. U betaalt dan geen belastingen en premies over het loon van uw nanny. U kunt echter maximaal 3 dagen per week met dezelfde nanny samenwerken. Wanneer u voor meer dan 3 dagen per week opvang aan huis wenst, kunt u TopNanny opdracht geven 2 nannies voor u te werven.

- Komen wij in aanmerking voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang aan huis middels een nanny? TopNanny is een geregistreerd bemiddelingsbureau dat voldoet aan de landelijke kwaliteitsnormen, wij voldoen aan alle eisen die wettelijk gesteld worden aan kinderopvang. Dat betekent dat u via ons bureau in aanmerking kunt komen voor kinderopvangtoeslag.

- Waarom krijg ik alleen kinderopvangtoeslag als ik sta ingeschreven bij een gastouderbureau? Doordat de kwaliteit van de kinderopvang moet worden gecontroleerd heeft het rijk bepaald dat de kinderopvang aan huis via een gastouderbureau moet verlopen. Het bureau moet werken volgens de Wet Kinderopvang. De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de opvang via geregistreerde gastouderbureaus. De GGD voert daarom ook regelmatig inspecties uit bij de gastouderbureaus.

- Tot welke leeftijd van een kind bestaat de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag te verkrijgen? De regeling voor tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang aan huis geldt voor kinderen tot de eerste dag van de maand waarop het voortgezet onderwijs begint. 

- Krijgt iedereen evenveel kinderopvangtoeslag? Nee, dit is afhankelijk van het o.a. het (gezamenlijke) bruto belastbaar inkomen, van het aantal kinderen dat wordt opgevangen het aantal uren opvang dat wordt afgenomen en het aantal uren dat de minst werkende ouder werkt.

-Betalen wij de kosten voor de opvang rechtstreeks aan de nanny? Nee, dit hoeft u niet zelf te verzorgen. TopNanny vervult de verplichte kassiersfunctie en zal de nanny het loon uitbetalen. Het is ook wettelijk verplicht om de geldstromen via het gastouderbureau te laten verlopen.

- Wat is het voordeel van nanny opvang aan huis t.o.v. een kinderdagverblijf? Nanny opvang is kleinschalige opvang in de veilige, vertrouwde thuissituatie. De ouders en nanny maken onderling afspraken en de opvang is bovendien erg flexibel. Het combineren van werk en gezin is meestal een race tegen de klok. Het gehaast begint vaak ‘s ochtends al wanneer u uw kind(eren) naar school of het kinderdagverblijf brengt. Factoren als een uitlopende vergadering of file aan het einde van de dag hebben ook een hoog stressgehalte voor werkende ouders. En wat te denken van het kinderdagverblijf dat tijdens een drukke werkdag opbelt dat een koortsig kind opgehaald moet worden. Wanneer u uw kinderen met een goed gevoel bij een fantastische nanny thuis kunt achterlaten en zij u de taken van de dagelijkse verzorging uit handen neemt, kunt u zich rustig concentreren op uw werk. Als de kinderen al in bad zijn geweest en lekker gegeten hebben als u thuiskomt van een drukke werkdag en tevens het huis fijn aan kant is en er ook nog voor u gekookt is, zal dit iedereen rust en ruimte geven. De bijdrage van een nanny in uw gezin zorgt voor een ontspannen sfeer in huis, zodat u meer tijd en energie heeft voor de kinderen, uzelf en elkaar.

- Moet ik in een bepaalde regio wonen om via TopNanny een nanny te werven? TopNanny is een landelijk wervend bureau, u kunt dus vanuit geheel Nederland gebruik maken van onze diensten. En ook als u in het buitenland woont  kunnen wij u van dienst zijn.

- Wat is de gemiddelde leeftijd van de nannies die TopNanny plaatst? TopNanny plaatst nannies in de leeftijd van 20 tot ongeveer 59 jaar.

-Wat is het verschil tussen een nanny en een au-pair? Een au-pair heeft een leeftijd tussen de 18 en de 25 jaar, spreekt meestal geen (vloeiend) Nederlands en is veelal een stuk jonger dan de nannies waarvoor TopNanny bemiddeld. Een jongere leeftijd hoeft geen probleem te zijn, maar onze ervaring leert dat iets oudere kandidaten net over dat beetje meer (levens)ervaring, betrokkenheid en stabiliteit beschikken. Tevens heeft een au-pair meestal weinig échte ervaring in het opvoeden van kinderen. Vanuit een ander land komt zij een jaar bij een gastgezin wonen, waarbij het ontdekken van een nieuw land en de cultuur een belangrijke drijfveer is. Een nanny daarentegen is ervaren en zich bewust van de grote verantwoordelijkheid die de verzorging van uw kinderen met zich meebrengt. Zij heeft er voor gekozen om van professionele kinderopvang haar vak te maken.