Update Corona
Welkom
U zoekt een nanny
Bemiddelings werkwijze
Tarieven
Onze TopNannies
Waarom kiezen voor ons
Vacatures
Wat zeggen onze klanten
Veel gestelde vragen
TopNanny in de media
Contact

  

Update Corona Virus 15 maart 2020
Het Kabinet en RIVM hebben een aanscherping van de maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het Coronavirus. Mensen is onder andere gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken, en bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts thuis te blijven. Ook zijn evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen afgelast. De maatregelen zijn van kracht tot en met 6 april 2020.
Scholen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang zijn per ingang van 15-03-2020 gesloten, zo meldt het ministerie. Ook de kinderopvang, Horeca en sportclubs moeten verplicht sluiten.
Er is geen reden voor paniek, blijf met elkaar in gesprek, met gezond verstand kom je er met elkaar wel uit. Bedenk dat een kind dat al maanden een snotneus heeft, nu niet ineens het corona virus te pakken zal hebben. Maar veranderen de klachten en komt er ook koorts bij, wees dan alert. De gastouderopvang aan huis is maatwerk, dat geldt ook weer voor deze situatie. Specifieke situaties vragen om specifieke oplossingen. Bel ons als wij met je mee kunnen denken. 0575 848432
Op basis van de informatie van de GGD is ons advies aan nanny’s en vraagouders:
De nanny’s van TopNanny worden geadviseerd om niet aan het werk te gaan, behalve als de vraagouders werkzaam zijn in de zorg. Dan dienen er onderlinge afspraken te worden gemaakt in samenspraak met de richtlijnen van het RIVM.
Vang geen kinderen op als jij of één je huisgenoten verkouden of ziek is of koorts heeft.
Nodig geen zieke of verkouden mensen uit.
Pauzeer de opvang als er in het gezin zieke kinderen of ouders zijn met de bekende klachten.
Blijf weg bij ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, bezoek deze niet.
Voor hygiënemaatregelen zijn de adviezen ongewijzigd:
Was je handen regelmatig met zeep, Hoest in je handen en dan direct 20 seconden je handen wassen met zeep. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die gelijk weg, geef geen handen.
Doorbetaling
Nanny’s / gastouders aan huis die werken onder de Regeling dienstverlening aan huis hebben recht op doorbetaling bij ziekte. Dat is in deze situatie niet anders. Deze afspraken zijn opgenomen in de onderlinge overeenkomst. Ook is het zo dat als een kind niet wordt opgevangen wegens ziekte of anderszins dat er doorbetaling plaatsvindt. Dat is in dit geval ook niet anders dan normaal.